Ілюстрація / REUTERS

Метою багатьох нелегальних мігрантів, які в'їхали на територію Європейського Союзу, є Німеччина.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністерство внутрішніх справ ФРН.

«Велика кількість мігрантів, які вже певний час перебувають у Греції чи лише прибули до цієї країни, вирушають далі - до Західної чи Північної Європи», - заявила офіційний представник МВС.

Відео дня

Читайте такожІталія опинилася в центрі скандалу через відмову пропустити судно із 629 голодуючими мігрантами з Африки

Греція, за її словами, як і раніше є «важливим центром незаконної міграції до Європи і ключовим пунктом нелегального перевезення людей».

Мігранти, які намагаються потрапити до ФРН, а також до інших країн на заході і півночі Європи, здебільшого переміщуються за Балканським маршрутом. Відправним пунктом для них є сухопутні кордони Греції з Македонією і Албанією, а також грецькі повітряні і морські порти. Представник німецького міністерства внутрішніх справ назвала цю територію «темнотою зоною».

За даними Європейського союзу, на сьогодні в Греції зареєстровано понад 50 тисяч мігрантів або біженців. Лише цього року на грецькі острови прибули майже 12 тис. прохачів притулку, а турецько-грецький сухопутний кордон до кінця травня перетнули 6 тис. мігрантів. Порівняно з минулим роком, їх частка зросла на 600 відсотків.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Франції Еммануель Макрон висловився за введення Євросоюзом фінансових санкцій щодо тих держав, які відмовляються приймати у себе шукачів притулку.