Загинули двоє поліцейських, які брали участь у припиненні безладів в Гянджі / Фото Uander Anjos via flickr.com

В Азербайджані загинули двоє поліцейських, які брали участь у припиненні безладів в Гянджі, де раніше стався напад на главу міста.

Представник управління МВС країни повідомив Бі-бі-сі, що загинули заступник начальника Головного управління поліції міста Гянджі Ільгар Балакішиев і заступник начальника поліції Нізамінського району Гянджі Самед Аббасов. Вони померли від ударів колюче-ріжучими предметами.

За повідомленнями з соцмереж, заворушення почалися після того, як група людей зібралася біля будівлі адміністрації і спробувала провести там мітинг в підтримку уродженця Гянджі Юніса Сафарова, затриманого за підозрою у скоєнні замаху на главу виконавчої влади міста Ельмара Велієва.

Відео дня

Читайте такожНа позачергових виборах президента Азербайджану переміг Ільхам Алієв

Замах було скоєно 3 липня біля будівлі адміністрації. В результаті нападу Велієв та його охоронець отримали поранення і були госпіталізовані.

Жителі Гянджі, з якими зв'язалася Бі-бі-сі, повідомили, що по дорозі до будівлі адміністрації мітингувальники пройшли через міський парк: "Кілька людей щось вигукували, були чутні релігійні гасла. Поліція спостерігала за що йдуть з тривогою, але не втручалася, оскільки демонстранти не проявляли агресії".

"У вівторок у 20:00 за місцевим часом радикальна релігійна група з 150-200 осіб спробувала провести несанкціоновану акцію перед виконавчою владою міста Гянджа", - йдеться в повідомленні поліції.

Заворушення почалися вже біля будівлі адміністрації. За повідомленням правоохоронців, було затримано 40 осіб. В офіційному повідомленні МВС йдеться, що порядок в центрі міста був відновлений за півгодини.

Гянджа - друге за площею і третє за населенням місто Азербайджану, розташоване у східній частині країни.

Главу виконавчої влади Гянджі Ельмара Велієва обстріляли ввечері 3 липня, коли він виходив з будівлі міської адміністрації. Велієв та його охоронець отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Підозрюваного затримали і знешкодили поліцейські, ним виявився місцевий житель Юніс Сафаров 1983 року народження.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Баку сталася пожежа в Trump Tower.