Ілюстрація / REUTERS

Британські детективи вважають, що напад у Солсбері з використанням речовини "Новічок" могли здійснити нинішні або колишні агенти російської військової розвідки (ГРУ).

Про це повідомляє The Times, передає Європейська правда. Визначення зв’язків виконавців із ГРУ є частиною розслідування замаху на вбивство Сергія Скріпаля та його дочки. Інші варіанти, такі як залучення іншого російського розвідувального агентства, також не виключені.

Читайте такожПутін наказав ліквідувати Шихани, де могли створити отруту "Новачок"

Відео дня

Скрипаль був офіцером в ГРУ, у 1990-х роках його завербувала британська розвідка MI6. Майже всі російські розвідники, на яких він вказав, були колишніми військовими. Видання відзначає, що з усіх гілок російської розвідки ГРУ найбільше дотримується суворого кодексу лояльності.

Слідство вважає, що потенційні вбивці використовували пляшку для парфумів із "Новічком", щоб розпилити його на дверну ручку будинку Скрипаля в Солсбері в березні. Потім вони викинули пляшку і вилетіли з країни.

Через чотири місяці той самий флакон знайшли 44-річна Дон Стерджесс і її партнер Чарлі Роулі. Стерджесс померла 8 липня через дію "Новічка", Роулі перебуває у лікарні.

Вважається, що Стерджесс побризкала з флакону на шкіру, думаючи, що це парфуми, і отримала дозу в десять разів більшу, ніж Скрипалі.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Британії спростували інформацію про встановлення осіб отруювачів Скрипалів.