Голодуючі діти повинні були стати терористами / Кадр з відео Sky News

Табір з 11 дітьми, виявлений поліцією в пустелі біля міста Амалія штату Нью-Мексико, виявився базою для підготовки атаки на школу. 39-річний Сіраж Вахаж навчав дітей стрільби.

Як повідомляє Sky News, троє жінок, які жили в таборі, виявилися сестрами Вахажа і матерями дітей, яких вони віддали "на навчання". Умови життя в таборі були жахливими - нестача їжі, води і антисанітарія.

"Вахадж був заарештований разом з чотирма іншими дорослими. Їх звинувачують у жорстокому поводженні з дітьми", - йдеться в повідомленні. Крім Вахажа і його сестер був затриманий ще один чоловік.

Відео дня

Читайте такожThe Guardian: Усаму Бін Ладена перетворила на терориста війна проти СРСР в Афганістані

Вахаж перебував у розшуку за підозрою у викраденні власного сина. З'ясувалося, що він викрав чотирирічного хлопчика в 2017 році. Той проживав у штаті Джорджія з матір'ю і прийомним батьком. Останки дитини були знайдені на території табору".

Як повідомлялося раніше, поліцейські організували рейд після того, як отримали послання зі словами "Ми голодуємо, нам потрібні їжа і вода". Дітей передали місцевим органам соціального піклування. Жінок затримали, але потім відпустили. Ще однією версією було те, що табір є тоталітарною сектою.