Фото УНИАН

У Петербурзі трудових мігрантів, що працюють у сфері ЖКГ, можуть частково замінити "важкими" підлітками.

Про це повідомив губернатор Петербурга Георгій Полтавченко, повідомляє Фонтанка.ру.

Відзначається, що він підтримав ініціативу залучити до прибирання вулиць у місті підлітків зі спеціального підприємства «Нове покоління», яке займається трудовою реабілітацією неповнолітніх правопорушників.

Відео дня

"Працевлаштування в сфері ЖКГ, по-перше, це - можливість реально працювати і заробляти. Потужний трудовий резерв призведе якщо не до відмови, то до обмеження щодо ввезення в Санкт-Петербург некваліфікованої робочої сили", - зазначив Полтавченко.

Читайте такожУ Росії трудових мігрантів зобов'язали купувати медичну страховку

Як повідомив гендиректор ТОВ «Нове покоління» Михайло Дмитрієв, перші бригади на 100 чоловік почнуть працювати з 5 січня 2015 року. Пізніше їх склад розширять до тисячі чоловік.

«Для нас це питання ще й подальшої соціалізації цих підлітків. Адже так у 18 років ми їх просто випускаємо на вулиці. А так вони ще якийсь час після повноліття будуть під наглядом, і будуть здобувати нові навички», - зазначив Дмитрієв.

Читайте такожРосія скасує квоти для мігрантів від початку 2015 року

Як повідомляє видання, ТОВ «Нове покоління» понад 20 років організовує робочі місця для неповнолітніх, які переступили межу закону. Досі організація виховувала підлітків до повноліття. З 2015 року випускників планують працевлаштовувати на прибирання та благоустрій вулиць.