Ілюстрація / REUTERS

Влада Північної Кореї призупинила демонтаж свого основного ядерного полігону Сохе.

Про це повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap з посиланням на дослідження аналітичного центру 38 North при університеті ім. Джона Хопкінса.

Зазначається, що згідно з супутниковими знімками наприкінці вересня, демонтаж полігону було зупинено, оскільки у липні на території Сохе відбувались активні дії із розбирання ключових об’єктів.

Відео дня

Читайте такожКНДР не має наміру проводити роззброєння в односторонньому порядку при відсутності довіри до США

За словами аналітиків, зупинка демонтажу не обов’язково може означати відмову КНДР від денуклеаризації. Вони вважають, що це може бути зумовлено майбутнім візитом міжнародних спостерігачів або ж візитом держсекретаря США Майка Помпео, у результаті домовленостей з яким і може відбутися остаточне закриття полігону.

Напередодні державний секретар США Майк Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп може зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином в жовтні нинішнього року.

За його словами, Держдепартамент США веде підготовку і займається забезпеченням умов, щоб нова зустріч Трампа і глави КНДР могла відбутися вже цієї осені. Місце майбутнього саміту поки не визначено.