Гевін Вільямсон / REUTERS

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон у вівторок оголосив про введення в дію стратегії з нейтралізації зовнішніх загроз з боку інших держав, зокрема, Росії.

Про це повідомляє УП з посиланням на Bloomberg.

"Вільямсон заявив, що він прийме стратегію, яку Велика Британія не використовувала з часів "холодної війни", для боротьби з сучасною російською загрозою" - пише видання.

Відео дня

Британський чиновник пообіцяв, що його відомство також візьметься за зміцнення збройних сил Великої Британії, покращить боєготовність кораблів, підводних човнів і вертольотів та активізує наступальні кібер-операції.

Читайте такожБританська армія готує 3,5 тисяч військових на випадок виходу з ЄС без угоди

Вільямсон розповів, що в структурі його міністерства створили постійний підрозділ, в обов’язки якого, серед іншого, входить оцінка потенціалу недружніх держав, таких як Іран та Китай. Крім того, ця структура за підтримки колегії зовнішніх експертів аналізуватиме здатність британських військових реагувати на зовнішні загрози.

Подібний відділ існував у Великій Британії в часи "холодної війни", однак був розформований у зв'язку зі зміною політики СРСР при приході до влади Михаїла Горбачова.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент США Дональд Трамп планує підписати до кінця року розпорядження про створення Космічного командування США як важливого військового командування.