У Британії визнали, що Росія зберегла владу Асаду / Kremlin.ru

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант вперше визнав, що військова підтримка Росії допомогла зберегти владу режиму Башара Асада у Сирії.

Лондон був одним з найгучніших голосів, які закликали сирійського диктатора піти у відставку в рамках процесу передачі влади новому уряду. Але в кінці минулого року британські дипломати визнали, що Асаду доведеться дозволити взяти участь у виборах, за якими буде спостерігати ООН, пише The Guardian.

В грудні президент США Дональд Трамп оголосив, що 2 тисячі американських військових покинуть Сирію негайно. Таким чином, Америка не просто лишила Асада при владі, а й фактично змирилася з великою присутністю Ірану в країні. Багато арабських країн теж готуються відновити роботу своїх посольств в Дамаску, готуючись до остаточної перемоги Асада у семирічній війні.

Відео дня

"Гадаю, всі добре знають, що, згідно з позицією Британії, у Сирії не буде тривалого миру, поки чи цей режим при владі. Але, нажаль, ми думаємо, що Асад буде на посаді ще якийсь час і все завдяки підтримці, яку він отримав від Росії", - сказав Гант.

Читайте такожОАЕ відкрили посольство в Сирії, готуючись до перемоги Асада у війні

"Росія, мабуть, думає, що вона отримала сферу впливу. На це ми скажемо, так, але ви також отримали і відповідальність. Якщо ви збираєтеся втручатися у справи Сирії, тоді подбайте, щоб там був дійсно мир. І переконайтеся, що Асад не буде застосовувати хімічну зброю", - додав він.