Болгарія підтвердила незмінність своєї позиції щодо підтримки євроатлантичних прагнень України у ході квітневого саміту НАТО в Бухаресті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це сказав голова комісії Народних зборів Республіки Болгарія з питань зовнішньої політики Соломон ПАСІ на зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ України Володимиром ХАНДОГІЄМ, який перебуває в Софії з робочим візитом.

У ході зустрічі було наголошено, що бажання України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО є логічним продовженням інтенсифікованого діалогу з Альянсом.

Відео дня

***

Туреччина підтримує євроатлантичні прагнення України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це заявили державний секретар МЗС Турецької Республіки Ертугрул АБАКАН та генеральний секретар Ради національної безпеки Туреччини Тахсин БУРДЖУОГЛУ під час консультацій з заступником міністра закордонних справ України Олександром КУПЧИШИНИМ, який перебуває в Анкарі з офіційним візитом.

Сторони обмінялися думками щодо сучасного етапу співробітництва України з НАТО та ходу підготовки до самміту глав держав і урядів країн-членів Альянсу, що має відбутися 2-4 квітня в Бухаресті.

В ході візиту О.КУПЧИШИН зустрівся із заступником голови правлячої Партії справедливості і прогресу, керівником сектору зовнішніх зносин, депутатом Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Егеменом БАГИШЕМ та главою делегації Туреччини в Парламентський Асамблеї НАТО, депутатом В.ЕРДЕНОМ.