Британські міністри повідомили представникам бізнес-кіл, що законодавці готують клопотання з вимогою відкласти вихід Великобританії зі складу Європейського союзу (ЄС).

Читайте такожПровал угоди щодо Brexit: лідери ЄС прокоментували рішення парламенту Британії

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією. Джерело підкреслило, що законодавці роблять «хорошу роботу», щоб продемонструвати розуміння ситуації, що склалася, проте, додало воно, «ніхто не знає», що зараз відбувається. Він також порекомендував почекати реакції британського парламенту.

Раніше екс-міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон підтримав британського прем'єра Терезу Мей, зазначивши, що тепер у неї є можливість домогтися більш вигідної угоди по Brexit з ЄС.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок ввечері Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем'єр-міністр Тереза Мей погодила з Брюсселем.

Уряд Британії тепер протягом трьох днів повинен представити свій план подальших дій, а далі є 5 варіантів розвитку подій: Brexit без угоди, нові переговори з ЄС, загальні вибори в Британії, повторний референдум і голосування за відставку уряду. Найбільша британська опозиційна партія за підтримки партії-учасника коаліції ініціює голосування за недовіру уряду Терези Мей.