Трамп заявив про рішення вивести американський військовий контингент з Сирії \ фото УНІАН

Внаслідок вибуху в сирійському місті Манбідж загинуло четверо американських військовослужбовців. Ще три солдати отримали поранення.

Читайте такожТрамп оголосив про початок виведення військ США з Сирії

За деякими даними, теракт був здійснений опівдні 16 січня смертником, що наблизився до американських військових, які патрулювали Манбідж на півночі Сирії. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава»

Відео дня

Як передає Анадолу, поранених американських військових евакуювали з району теракту на вертольотах ВПС США.

«Під час вибуху, що стався в ході планового патрулювання в Сирії, загинули військовослужбовці США. В даний час нами здійснюється збір інформації, більш докладні відомості будуть представлені пізніше », - повідомив представник коаліції проти" Ісламської держави" полковник Шон Райан.

Представник коаліції не повідомив про кількість жертв. Однак за даними низки ЗМІ, вибух забрав життя чотирьох американських військових.

Тим часом, представник Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп проінформований про інцидент.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив про рішення вивести американський військовий контингент з Сирії. Передбачалося, що виведення військ займе близько місяця, однак потім стало відомо, що ця операція триватиме кілька місяців.