У Росії вважають, що як новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Мабуть тому перший похід по продукти після свята так розізлив росіян. Вони помітили, що в кожному лотку на одне яйце стало менше.

Насправді, в Росії люди вже звикли до того, що упаковки постійно зменшуються. Вони спокійно прийняли пляшку молока з об’ємом 950 мл, а також упаковку рису вагою 900 грам. Всі ці зменшення принаймні візуально не кидалися в очі. Але відсутність одного яйця стало останньою каплею, - пише німецьке видання Sueddeutsche Zeitung.

Люди остаточно відчули, що їх дурять. Трюк з упаковками добре ілюструє, наскільки хвора російська економіка. В 2018 році яйця подорожчали на 26%. І це стало ударом для людей, яким і без того доводиться ще й тримати худобу, щоб хоч якось звести кінці з кінцями. Реальні доходи росіян скорочуються от вже кілька років. Тому в магазинах для них зменшують упаковки, щоб візуально зростання цін було менш помітним. Але таке рішення має вигляд знущання.

Відео дня

Читайте такожNeue Zürcher Zeitung: Історія краху СРСР вказує, куди Путін веде Росію

«Уряд, здається, не хоче помічати невдоволення. Він говорить про розвиток, про зростання попиту, про збільшення виробництва. Путін вже кілька років обіцяє зробити Росію однією з п’яти найбільших економік світу», - нагадує видання.

В Кремлі зізналися, що готівку російський автократ використовує рідко. Хіба що коли катається на лижах і ходить в кафе. Тож навряд чи він може собі уявити відчуття, коли старі рецепти більше не працюють, тому що упаковка домашнього сиру вже не така, як раніше. Для тих, хто все ще хоче повірити в обіцянки Путіна, російський уряд придумав рішення: він розпорядився заборонити всі табло біля пунктів обміну валют. Так перехожі не зможуть тримати руку на пульсі обвалу російського рубля. Видання іронізує, що Москві може варто подумати ще й про заборону цінників у магазинах.