Влада Саудівської Аравії поки не відреагувала на цю інформацію \ УНІАН

В Євросоюзі внесли Саудівську Аравію до оновленого проекту переліку країн, які не борються належним чином з фінансуванням тероризму.

Читайте такожСаудівська Аравія відкинула звинувачення сенату США щодо вбивства журналіста Хашоггі

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела. Зокрема, Європейська комісія внесла Саудівську Аравію до проекту переліку країн, які становлять загрозу ЄС через слабкий контроль щодо фінансування тероризму та відмивання коштів.

Відео дня

Цей крок відбувся на тлі посилення міжнародного тиску на Саудівську Аравію після вбивства 2 жовтня 2018 року саудівського журналіста Джамала Хашоггі у аравійському консульстві в Стамбулі.

На даний час до відповідного переліку входять 16 країн, в тому числі Іран, Ірак, Сирія, Афганістан, Ємен та Північна Корея. Критерії внесення країн до цього переліку переважно ґрунтуються на основі положень Міжнародної групи з розробки фінансових заходів з протидії відмиванню злочинних доходів і фінансування тероризму (FATF).

Водночас, цього тижня перелік був оновлений з врахуванням нового критерію, розробленого Єврокомісією у 2017 році. Саудівська Аравія - одна з країн, яку внесли в оновлений перелік, який є конфіденційним.

Влада Саудівської Аравії поки не відреагувала на цю інформацію.

Одне з джерел повідомило, що інші країні, ймовірно, теж будуть додані у список, але відмовився уточнити, які саме.