В ООН заявили про серйозне погіршення гуманітарної ситуації у Венесуелі / фото 5.ua

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Ді Карло заявила про серйозне погіршення гуманітарної ситуації у Венесуелі.

Про це заступник генсека ООН заявила на засіданні Ради безпеки ООН.

Читайте такожРадбез ООН обговорить ситуацію у Венесуелі

Відео дня

Вона наголосила, що ситуація у Венесуелі викликає серйозну стурбованість.

"Затяжна криза у країні має серйозні наслідки для населення з високим рівнем політичного розколу, зростаючими гуманітарними потребами і серйозними проблемами у галузі прав людини. А економічна ситуація у країні жахлива", - зазначила Ді Карло.

"Неоднаразові зусилля, щоби посадити уряд і опозицію за стіл переговорів, не призвели до конкретних домовленостей", - додала вона.

За словами Ді Карло, генеральний секретар ООН неодноразово заявляв, що політичний процес у Венесуелі має бути всеохоплюючим та таким, що викликатиме довіру з боку усіх сторін, а також враховуватиме інтереси народу цієї країни.

"Майже усі 30 мільйонів венесуельців страждають від гіперінфляції і обвалу справжніх зарплат, нестачі їжі, медичних засобів та товарів першої необхідності", - констатувала заступник генсека ООН.

Також вона відзначила погіршення якості медичного обслуговування і освітніх послуг, погіршення функціонування основних об'єктів інфраструктури і, зокрема водопостачання, електроенергії, на транспорті і комунального обслуговування.

"Відповідно до оцінки ООН, понад 3 млн венесуельців тепер живуть за кордоном, включаючи близько 2,3 млн осіб, які покинули країну з 2015 року і знайшли притулок в основному в країнах Південної Америки", - підкреслила Ді Карло.