У British Council вибачилися перед Орвеллом через 70 років / flickr/iznogoodgood

Через більш ніж 70 років British Council вибачився перед видатним письменником Джорджем Орвеллом за відхилення його есе про гастрономічні звички у Великій Британії.

Як пише The Guardian, автора романів «1984» і «Колгосп тварин» обрали для написання есе про британську кухню в 1946 році. Матеріал потрібен був British Council для популяризації британської культури за кордоном. Але архівні дані організації виявили, що після оцінки роботи Орвелла їй було відмовлено в публікації. А видатному письменнику сказали, що писати про їжу в скрутні часи після Другої світової війни не дуже добре.

Читайте також"Як в Орвеллівському світі": росіянин поділився досвідом роботи на "фабриці тролів"

Відео дня

«Мені шкода, що така вочевидь дурна ситуація склалася щодо вашого рукопису», - йшлося у листі про відмову.

Представник департаменту з питань публікацій повідомив Орвеллу, що він написав «хороше есе».

«За виключенням деякої незначної критики, гадаю, воно чудове. Але було б невдало і немудро публікувати його для читачів на континенті», - пояснили письменнику.

Орвелл зрештою опублікував скорочену версію роботи в Evening Standard.

«Схоже, організація в ті часи була трохи бездушною і неохочою брати ризики. Вона боялася видавати есе про їжу (навіть таке, яке висвітлювало шкідливий вплив раціону воєнних часів) після голодної зими 1945 року», - сказав редактор Аласдар Дональдсон.

«Через більш ніж 70 років British Council з радістю виправляє свою помилку у відношенні до чи не найвеличнішого політичного письменника 20 століття, опублікувавши його оригінальне есе в повному обсязі», - додав він.