У Сербії знову протестували проти Вучича / flickr.com/photos/nofrills

Десятки тисяч громадян Сербії знову вийшли на акції протесту проти політики президента Александара Вучича.

Читайте такожУ Белграді тисячі людей вийшли на вулиці із закликом до президента Сербії піти у відставку

Відео дня

Як повідомляє Deutsche Welle, напередодні, 9 лютого, демонстрації відбулись у Белграді та низці інших міст країни. Акції пройшли, незважаючи на досить прохолодну погоду.

Мітингувальники вимагали свободи ЗМІ та створення справедливих умов для виборів. Одна з вимог учасників акцій протесту - звільнення керівництва державного телеканалу RTS.

Нинішні акції протесту відбулися під гаслом "Один з п'яти мільйонів". Девіз виник після того, як Вучич заявив, що не відреагує на вимоги демонстрантів, навіть якщо їх висунуть п'ять мільйонів сербів. Загалом в цій балканській країні мешкають 7 млн людей.

Протести в сербській столиці тривають вже 10-й тиждень поспіль. Причиною для проведення першої масової акції 8 грудня стало жорстоке побиття лідера Лівої партії опозиціонера Борко Стефановича, вчинене 23 листопада в місті Крушевац на півдні Сербії. Цей злочин досі не розкрито.

Демонстрації стали найбільшими акціями з весни 2017 року, коли в знак протесту проти обрання Вучича президентом на вулиці Сербії вийшли десятки тисяч молодих людей.

Цього тижня сербський президент відреагував на протести і провів турне країною.