Ілюстрація / REUTERS

У Вашингтоні зростає занепокоєння щодо відновлення "шатдауна", який був тимчасово припинений до 15 лютого.

Переговори між Демократичною і Республіканською партіями "пробуксовують", заявив сенатор Річард Шелбі, один з основних переговірників від республіканців в інтерв'ю телеканалу Fox News, передає dw.com.

Він висловив надію на те, що домовленості будуть досягнуті, але разом із тим пояснив, що не впевнений в цьому.

Відео дня

Читайте такожТрамп: Якщо потрібно, ми збудуємо на кордоні з Мексикою стіну з людей

У свою чергу в. о. голови апарату Білого дому Майк Малвані заявив, що "зняти "шатдаун" з порядку денного остаточно не можна".

"Президент по-справжньому вірить, що ми зіткнулися на кордоні з національною кризою безпеки і гуманітарною кризою, і хоче з ними впоратися", - зазначив чиновник.

Сам президент Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter звинуватив демократів у тому, що вони "пропонують виділити надто мало грошей на вкрай необхідну стіну на кордоні з Мексикою".

Нинішній "шатдаун" - часткове блокування роботи державних установ США - розпочався 22 грудня 2018 року і тривав 35 днів, ставши найтривалішим в історії країни. 25 січня сенатори і члени Палати представників Конгресу США домовилися припинити "шатдаун" до 15 лютого.

Трамп вимагає закласти в бюджет 5,7 млрд доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Без цього президент США відмовляється підтримувати проект бюджету. Демократи, які мають більшість у Палаті представників американського Конгресу, не згодні з будівництвом стіни.