Ілюстрація / REUTERS

Законодавцям не вдалося прийти до компромісу про фінансування федерального уряду.

Опівночі 21 грудня в США виникла ситуація часткового закриття федеральних установ – «шатдаун», передає Голос Америки.

Законодавцям не вдалося домовитися про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, на чому наполягає президент Дональд Трамп.

Відео дня

Палата представників прийняла відповідний законопроект. Конгресмени припинили роботу трохи раніше семи годин вечора в п'ятницю.

Після цього бюджет, запропонований Палатою представників, повинен був затвердити Сенат. Однак прихильникам будівництва стіни не вдалося отримати необхідної кількості голосів, і засідання було закінчено близько восьмої години вечора за місцевим часом.

Читайте такожТрамп розповів, на чому США щорічно втрачають $250 мільярдів

Обидві палати планують відновити роботу опівдні суботи 22 грудня.

Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконелл дав зрозуміти, що переговори будуть продовжені.

Лідер демократичної меншості Чак Шумер заявив газеті The Washington Post, що демократи відкриті для обговорення, проте не схвалять ніякого додаткового фінансування для будівництва стіни.

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що буде гордий взяти на себе відповідальність за закриття уряду, якщо Конгрес не виділить коштів на будівництво стіни. У п'ятницю вранці він написав в «Твіттері», що відповідальність за «шатдаун» несуть демократи.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що йому навряд чи вдасться досягти домовленості з демократами з приводу фінансування стіни на кордоні. Президент пригрозив допустити тимчасове закриття уряду через суперечки про фінансування стіни.