Міноборони Великобританії вважає, що вплив Росії на міжнародній арені буде розширюватися / get-visa.ua

Великобританія має намір наростити військову присутність в арктичному регіоні для захисту північного флангу НАТО від Росії.

Читайте такожСтворення нової "європейської армії" не зможе замінити НАТО – Столтенберг

Про це заявив глава британського Міноборони Гевін Вільямсон в ході візиту на військову базу Бардуфосс в Норвегії, передає kommersant з посиланням на The Telegraph. Міністр повідомив, що в рамках нової військової програми, розрахованої на десять років, більше тисячі британських військовослужбовців будуть щорічно проходити навчання разом з норвезькими колегами. У найближчому майбутньому також буде сформовано окремий військовий підрозділ.

Відео дня

Вільямсон також розповів, що в 2020 році над Арктикою почнуть літати нові патрульні протичовнові літаки «Посейдон» (Poseidon). Їхнім завданням буде «протистояти активності російських підводних човнів», яка повернулася до рівня часів холодної війни.

«Незалежно від того, чи відточуємо ми свої навички в умовах температури нижче нуля, вчимося у таких давніх союзників, як Норвегія, чи відстежуємо загрози, які йдуть від підводних човнів, за допомогою нашого літака "Посейдон", ми будемо залишатися пильними до нових викликів», - сказав Гевін Вільямсон.

За даними видання, в наступному році на базу Лоссимут в Шотландії надійдуть дев'ять нових «Посейдонів». Вони будутьздійснювати розвідувальні польоти «на просторій території», у тому числі в районах Крайньої Півночі і Північної Атлантики. Вони також будуть забезпечувати захист британських ядерних субмарин.

Міноборони Великобританії вважає, що вплив Росії на міжнародній арені буде розширюватися протягом найближчого десятиліття. Особливо це стосується Арктики, Близького Сходу і Північної Африки, випливає з доповіді експертів британського відомства.