Це перше замовне вбивство боса нью-йоркської "сім'ї" з 1985 року \ Фото wikipedia.org

Голову одного з п'яти найбільших мафіозних кланів Нью-Йорка Френка Калі на прізвисько Френкі Бой застрелили в Нью-Йорку. Це перше замовне вбивство боса нью-йоркської "сім'ї" з 1985 року.

Читайте такожВ Італії заарештували ватажка "Коза ностри" та ще півсотні мафіозі

52-річний Френк Калі вважався ватажком клану Гамбіно. У нього вистрілили шість разів біля дверей його будинку в районі Стейтен-Айленд, повідомили в поліції Нью-Йорка, передає Бі-бі-сі. За словами свідків, вбивця також переїхав Калі на автомобілі.

Відео дня

Злочинцю вдалося втекти, у зв'язку з вбивством поки ніхто не затриманий, триває розслідування, прокоментували в поліції.

Франческо Калі очолив клан Гамбіно в 2015 році, змінивши у цій ролі Домініко Чефалу. У нього була одна судимість за рекет у складі організованої групи. За цим звинуваченням він відбув термін у 16 місяців.

Вважається, що "італійську" мафію в Нью-Йорку контролюють п'ять кланів - Бонанно, Гамбіно, Дженовезе, Коломбо і Луккезе.

Мафіозним кланам Нью-Йорка присвячено безліч фільмів і книг. Зокрема, вони були прототипами сімей в романі Марію Пьюзо "Хрещений батько".

Будинок застреленого боса знаходиться в престижному мікрорайоні Тодт Хілл, де, як вважається, живуть мафіозі. У цьому районі за сценарієм фільму "Хрещений батько" жила сім'я Корлеоне.

Клан Гамбіно здобув вплив у 1930 році за підсумками так званої "Кастелламмарської війни" за контроль над італоамериканською мафією. Гамбіно оперують на території всієї країни. Багато експертів вважають Гамбіно наймогутнішим з п'яти італійських кланів.

Особливе місце в історії сім'ї Гамбіно займає Джон Готті, який очолював клан з середини 1980-х до початку 1990-х років. Готті, якому довго вдавалося уникнути кримінального переслідування, отримав прізвисько "тефлоновий дон".

У 1992 році його засудили до довічного ув'язнення, він помер у в'язниці в 2002 році.

Минулого тижня у в'язниці Нью-Йорка помер Кармайн Персико - 85-річний гангстер і бос кримінальної сім'ї Коломбо. Він провів останні 33 роки у в'язниці, відбуваючи 1З9-річний термін.