Вашингтон на початку квітня відвідають представники країн Північноатлантичного альянсу / ik.arhano.ru

Державний секретар США Майк Помпео анонсував в найближчому майбутньому спільні з НАТО додаткові заходи проти Росії у зв'язку з її агресією стосовно України.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на слуханнях у Палаті представників Конгресу США в середу, 27 березня, Помпео зазначив, що наступного тижня Вашингтон відвідають представники країн Північноатлантичного альянсу.

Відео дня

Читайте такожУ Конгресі США схвалили законопроект про протидію "Північному потоку-2"

"Наступного тижня, сподіваюся, я зможу оголосити про ще одну серію заходів, які ми спільно зробимо проти Кремля", - зазначив держсекретар США.

Також він визнав, що Вашингтону слід було б зробити більше для розв'язання проблем в Україні через вплив Кремля.

Як повідомляв УНІАН, Північноатлантична рада НАТО закликала Російську Федерацію повернути Україні контроль над окупованим Кримом.

Довідка УНІАН. Північноатлантична рада – це найвищий політичний орган, що ухвалює рішення в НАТО. Вона здійснює нагляд за політичним і військовим процесом, пов’язаним з питаннями безпеки, що впливають на Альянс загалом. До складу Ради входить по одному представнику від кожної з держав – членів, які засідають з метою обговорення політики або оперативних питань, що потребують колективних рішень, забезпечуючи форум для широкомасштабних консультацій між державами - членами з усіх аспектів, що впливають на мир і безпеку в їхніх країнах.