Ілюстрація / REUTERS

Четверо дітей вбитого у минулому році в Туреччині саудівського журналіста Джамаля Хашокджі зараз отримують від влади Саудівської Аравії щомісячну грошову компенсацію.

Читайте такожСтеження, викрадення і повернення на Батьківщину - ЗМІ дізналися про секретну службу принца Саудівської Аравії

Крім того, влада надала кожному з них новий дім у другому за величиною місті країни Джидді, передає kommersant з посиланням на газету The Washington Post, яка володіє інформацією з обізнаних джерел.

Відео дня

Як зазначає видання, покупка будинків вартістю близько $4 млн кожен і щомісячні виплати, розмір яких перевищує $10 тис., були схвалені у минулому році королем Саудівської Аравії. Один з колишніх чиновників назвав це рішення визнанням того, що була «допущена серйозна несправедливість» і що це «повинно бути виправлено». Зараз саудівська влада прагне досягти з родиною вбитого журналіста довгострокової угоди, щоб гарантувати з її боку стриманість у публічних заявах з приводу гучного вбивства. І в цілому, як заявили WP саудівські чиновники, подібні виплати відповідають давній традиції надавати фінансову підтримку жертвам насильницьких злочинів або природних катаклізмів, а зовсім не є спробою змусити сім'ю Джамаля Хашокджі замовкнути.

Між тим, з усіх дітей Джамаля Хашокджі тільки старший син Салах, банкір, який працює в Джидді, збирається і далі жити в Саудівській Аравії. Всі інші - син і дві дочки - живуть зараз в США і, швидше за все, надане їм саудівською владою житло продадуть, вважає WP.