Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман \ REUTERS

За даними британської газети The Guardian, яка посилається на неназвані джерела, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман протягом останніх двох тижнів не відвідував ключових міністерських зустрічей і нарад і де-факто позбавлений низки повноважень щодо ухвалення рішень фінансово-економічного характеру.

Читайте такожСтеження, викрадення і повернення на Батьківщину - ЗМІ дізналися про секретну службу принца Саудівської Аравії

За неофіційною інформацією, король вирішив осадити сина в період, коли Саудівська Аравія піддається все більш різкій критиці на міжнародній арені, передає kommersant. Джерела не можуть сказати, чи є ця міра з боку короля Сальмана тимчасовою, чи ні, і в чому її причина. Серед основних версій - невдоволення скандалом, що вибухнув після вбивства опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашокджі і погіршення іміджу королівства через триваючу військову операцію в Ємені. Більшість опитаних аналітиків вважають, що можливий конфлікт між королем і наслідним принцом є тимчасовим. Саудівська сторона ніяк не коментує ці повідомлення.

Відео дня

Сьогодні ж The New York Times повідомила, що переслідування інакомислячих, дисидентів та інших громадян Саудівської Аравії за кордоном активізувалися після того, як принц Мухаммед бен Сальман отримав статус наслідного принца в 2017 році. Інформацію про це підтвердили джерела серед американських і саудівських офіційних осіб.