Одіозна фотомодель обурила соцмережі, залишивши провокаційні коментарі після пожежі у соборі Нотр-Дам / REUTERS

Скандально відома бельгійська фотомодель Маріса Папен після виникнення пожежі в Соборі Паризької Богоматері розмістила у Facebook коментарі, що натякають на її схвалення руйнування архітектурної пам'ятки.

Читайте такожЗнищена вогнем історія: подробиці фатальної пожежі в Соборі Паризької Богоматері (відео)

Модель уславилась своїми провокаційними «голими» фотосесіями у найвідоміших світових храмах. Зокрема – у Ватикані та в Соборі Святої Софії.

Відео дня

«Церкви горять... Настає нова ера!», - зазначила Папен у своїй публікації напередодні увечері, після появи новин про пожежу.

«Я висловлюю співчуття усім, хто став жертвою церкви. Сексуально /ментально/фізично», – заявила вона.

Наступна публікація Папен також виглядає провокаційно.

«Руйнування означає еволюцію», –зазначила вона. За її словами, «минуле належить минулому», і вона спрямовує свій погляд на «зелене майбутнє».

Публікації дівчини зібрали масу обурених коментарів – користувачі дорікають її в неповазі до історії, архітектури та релігії, а також в лицемірстві її спроб захищати екологію, "сміючись над пожежею в соборі".

Facebook

Як повідомляв УНІАН, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнула увечері 15 квітня. В результаті пожежі обвалився шпиль собору.

Структуру будівлі Нотр-Дам-Де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії, Терновий Вінець і частина Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню. Сьогодні вранці пожежу в соборі Паризької Богоматері ліквідували.