Бикова госпіталізували 17 квітня / фото svoboda.org

Російський письменник і публіцист Дмитро Биков заявив, що причиною його госпіталізації в Уфі стало отруєння.

Про це він розповів в ефірі радіостанції "Ехо Москви" в авторській програмі "Один", яку записав у московській лікарні, де зараз продовжує лікування.

Читайте такожУ Дмитра Бикова діагностували інфаркт головного мозку

Відео дня

"Я абсолютно точно знаю, що причина мого отруєння, а це було отруєння... не встановлено", – підкреслив він. За словами Бикова, реаніматолог відразу сказав, що лікарі зможуть поставити його на ноги, але причину погіршення здоров'я поки назвати не можуть. "Це більш довга справа", - зазначив Биков.

Він додав, що всупереч самим поширеним версіям у нього немає діабету, не було інсульту, а також ані алкогольних, ані наркотичних надмірностей.

Нагадаємо, 17 квітня Бикова госпіталізували в Уфі, його ввели у штучну кому, а через два дні доставили до Москви на лікування.

Дмитро Биков - один з найбільш харизматичних і гострих критиків режиму російського президента Володимира Путіна. Раніше він називав події в Криму і на Донбасі "гігантською національною трагедією", за яку Росії доведеться розплачуватися. "Якщо це руський світ - ось те, що твориться зараз на Донбасі, це не мій світ", - зазначав Биков.