ООН закликала владу Венесуели поважати право на мирні зібрання / Flickr/by Diario Critico Venezuela

Прес-секретар управління ООН з прав людини Марта Уртадо закликала владу і опозицію Венесуели уникати насильства.

Про це йдеться в її заяві, розміщеній на сайті організації.

Читайте такожРеволюція у Венесуелі: лідер опозиції Гуайдо оголосив загальний страйк

Відео дня

"Всі сторони повинні відмовитися від застосування насильства. Ми наполегливо закликаємо політичних лідерів взяти участь у конструктивних дискусіях, спрямованих на врегулювання нинішньої кризи", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що управління ООН з прав людини вкрай стурбоване повідомленнями про застосування сили щодо демонстрантів по всій Венесуелі, через що десятки людей отримали поранення, крім того, багатьох було затримано.

ООН закликає всі сторони проявити максимальну стриманість, а владу поважати право на мирні збори, а також не використовувати мову, яка підбурює людей до насильства.

Як повідомлялося раніше, на вулиці столиці Венесуели 30 квітня вийшла велика кількість протестувальників. Серед них є військові. На оприлюдненому відео, яке зняв невідомий автор на вулицях столиці, одні військові беруть під контроль зброю і техніку інших. Мова йде про район військової авіабази в Каракасі, де лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про фінальну стадію повалення режиму Ніколаса Мадуро. Чинний президент країни назвав такі дії спробою державного перевороту. Американський президент Дональд Трамп заявив, що стежить за перебігом подій у Венесуелі і пригрозив санкціями Кубі, яка підтримує Мадуро.