"Шереметьєво" / REUTERS

Пасажирка Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) Марина Ситникова розповіла, що відбувалося в літаку під час пожежі і на льотній смузі Шереметьєво після авіакатастрофи.

Аудіозапис розмови з Ситниковою опублікована в Telegram-каналі видання "Сноб".

Читайте такожГравець «Що? Де? Коли?» розповів про порятунок зі згорілого літака у "Шереметьєво"

Відео дня

Після «сильної блискавки» стало ясно, що відбувається щось не те, розповіла Ситникова. Літак ще 20-30 хвилин знаходився в повітрі. Екіпаж оголосив пасажирам, що лайнер повертається в Шереметьєво, не повідомивши подробиць. Паніки в салоні не було.

Далі все було блискавично», каже пасажирка. «Один найсильніший удар - у мене очі з орбіт мало не вилізли, друга тихше. Третій - і тут же дим, і все, відразу почало горіти», - згадує Ситникова.

Під час евакуації деякі пасажири «виповзали поповзом», «хто чимось обурювався», стверджує жінка. За її словами, вона сама була в ступорі, їй здавалося, що навколо абсолютна тиша. «Мене врятувала стюардеса, - каже Ситникова. - Раптом я почула наказовим тоном: "Швидко-швидко", - і побігла на звук».

Вибравшись з літака, пасажирка пройшла три кроки і сіла на землю. Хтось закричав: «Біжи звідси!», люди побігли, мабуть, думаючи, що буде вибух. Ситникова просиділа на місці півхвилини, а потім пішла далі.

У літака пасажирів ніхто не зустрічав. «Ми спочатку на злітній смузі знаходилися дві години. Комусь погано було. Очікували, що, може, ще хто-небудь прибіжить», - розповіла жінка. За її словами, люди сказали, що задній вихід в літаку був заблокований, працював тільки передній, а вибратися змогли пасажири, що сиділи максимум до 10 ряду. «Навіть з дев'ятого не змогли врятуватися. Щасливчики - з 12-го, а далі - нікого. Ми всіх питали, але з останніх рядів нікого не було в числі врятованих. У них виходу не було», - розповіла Ситникова.