REUTERS

Депутати Європарламенту прийняли резолюцію, що закликає Москву провести незалежне міжнародне розслідування вбивства опозиціонера Бориса Нємцова, застреленого в центрі російської столиці 27 лютого, повідомляє BBC.

"(Європарламент) запитує проведення незалежного міжнародного розслідування цього вбивства, дотримується думки, що доступні в рамках ОБСЄ, Ради Європи та ООН інструменти можуть допомогти забезпечити неупереджене і справедливе розслідування", - йдеться в тексті резолюції.

У резолюції також наголошується, що "це вбивство - один із невирішених політично мотивованих злочинів і підозрілих смертей, що відбулися в Росії з 1998 року, і число яких зростає", і підкреслюється, що " атмосфера, створена російською владою, підготувала ґрунт для подібних вбивств, насильства і тиску", але обумовлено, що "в стратегічних інтересах Росії і Євросоюзу швидко знизити напруженість і відновити нормальні відносини шляхом дипломатії та посередництва".

Відео дня

Читайте такожДочка Нємцова заявила, що не вірить у незалежне розслідування вбивства батька: "у Росії немає правосуддя"

Документ був підготовлений спільно п'ятьма фракціями Європарламенту, в тому числі двома найбільшими з них - "Європейською народною партією" і фракцією "Соціалістів і демократів".

Раніше аналогічну резолюцію одноголосно схвалив американський сенат.