Президент США Дональд Трамп \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп повідомив про готовність Сполучених Штатів вести переговори з Іраном.

Читайте такожBusiness Insider: США буде нелегко перемогти у війні з Іраном

«Якщо Іран хоче з нами вести переговори, ми теж хотіли б їх провести. Подивимося, що вийде, ніхто не хоче, щоб відбувалися жахливі речі», - сказав Трамп до початку переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо, передає kommersant.

Відео дня

Також американський президент заявив, що Вашингтон не прагне до зміни режиму в Тегерані. «У цієї країни є шанс стати великою навіть при нинішньому керівництві. Я думаю, що у Ірану відмінний економічний потенціал. І я з нетерпінням чекаю моменту, коли вони зможуть повернутися до стадії, де вони зможуть його показати», - підкреслив Трамп.

Ірано-американські відносини сильно загострилися за останній місяць. На початку травня представники Центрального командування ЗС США повідомили про можливу підготовку Іраном атаки на американські сили на Близькому Сході і закликали своїх співвітчизників, що знаходяться в регіоні, виявляти пильність. 24 травня Трамп заявив про намір відправити в регіон Перської затоки додатковий військовий контингент. Такі дії США МЗС Ірану назвав «загрозою для глобального миру і стабільності».