Садік Хан / REUTERS

Мер Лондона Садік Хан відреагував на образи на свою адресу, які напередодні в Twitter висловив президент США Дональд Трамп, назвавши їх "поведінкою 11-річної дитини".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Читайте такожПосадили на унітаз і одягли підгузник: у Лондоні провели акції проти Трампа (фото)

Відео дня

Хан зазначив, що він був на зустрічах, коли з'явилися твіти, й коли йому розповіли про них, він не повірив, що вони справжні. "По-перше, я подумав, що це жарт, що таке зробив би хіба що 11-річна дитина", - сказав він.

Мер Лондона заявив, що любить Америку і що дуже важливо мати хороші відносини з "найближчим союзником" Великої Британії. Але він повторив свою думку, що рівень державного візиту не підходить для нинішнього президента.

"Ми повинні бути дуже обережними, створюючи враження, що ми виправдовуємо деякі із речей, з якими Трамп пов'язаний", - зазначив Хан, згадавши про відділення дітей-іммігрантів від батьків на межі Мексики, атаки на права ЛГБТ, вихід США з Паризького кліматичного договору, зниження репродуктивних прав жінок.

"Якщо ви не можете бути чесним і щирим з нашим найкращим другом, насправді це не наш найкращий друг", - сказав Хан.

Як повідомляв УНІАН, Садік Хан обрушився з критикою на президента США безпосередньо перед його запланованим візитом до Лондона. Мер Лондона порівняв мову Трампа зі згуртування своїх прихильників з риторикою «фашистів ХХ століття».

У відповідь на це Трамп назвав Хана "відмороженим невдахою", який неодноразово критикував американського лідера у минулому, зокрема перед візитом.