На даний момент відомо про поранення чотирьох співробітників ЗМІ / скріншот з відео

Один з журналістів внаслідок розгону протестуючих біля будівлі парламенту в Тбілісі втратив око.

Про це повідомило радіо Fortuna з посиланням на джерело.

Читайте такожПрезидент Грузії звинуватила Росію в організації протестів у Тбілісі

Відео дня

Імовірно, журналісту в обличчя потрапила гумова куля, якими поліцейські стріляли в натовп мітингувальників. За попередніми даними, постраждалий – співробітник однієї з місцевих телекомпаній.

Раніше грузинський Перший канал повідомив про одного постраждалого журналіста. Пізніше стало відомо про поранення чотирьох співробітників ЗМІ. Також про постраждалих повідомили телекомпанія Руставі-2 і грузинське інформагентство Інтерпресньюс.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Тбілісі спровокував виступ депутата-комуніста російської Держдуми Сергія Гаврилова, який прибув на Міжпарламентську асамблею православ'я, що проходила в парламенті Грузії.

Протестувальники виступили проти російської окупації Грузії, а також вимагали відставки спікера парламенту, керівників МВС і Служби державної безпеки.

У сутичках, за даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, постраждали 69 осіб. При цьому відомство стверджує, що понад половина з них - поліцейські.

Нагадаємо, у серпні 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави - Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їх незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують виключно на дотації від РФ, а визнали їх лише кілька країн світу. Грузія перервала дипломатичні відносини з Росією у вересні 2008 року.