Дональд Трамп і Кім Чен Ин / REUTERS

Дональд Трамп запропонував главі КНДР Кім Чен Ину зустрітися в демілітаризованій зоні між Північною і Південною Кореєю.

Про це президент США написав на сторінці в Twitter.

"Після деяких дуже важливих зустрічей, в тому числі моєї зустрічі з президентом Сі, я поїду з Японії в Південну Корею (із президентом Муном). В цей час, якщо голова Кім з Північної Кореї бачить це, я б зустрівся з ним у прикордонній/демілітаризованій зоні, просто щоб потиснути йому руку і сказати Привіт (?)!", - написав Трамп, перебуваючи в японській Осаці на саміті G20.

Відео дня

Пізніше, додає Reuters, президент США у розмові з журналістами зазначив, що зустріч не узгоджена, так як він не знає, чи Кім Чен Ин зараз у Північній Кореї.

Читайте такожБрат Кім Чен Ина працював на ЦРУ - The Wall Street Journal

"Якщо він там, то ми побачимося на кілька хвилин. Це все, що ми можемо зробити. Але це буде добре", - сказав Трамп.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин вперше зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. За підсумками зустрічі було підписано договір, що передбачає повне ядерне роззброєння Північної Кореї і перезапуск відносин між Пхеньяном і Вашингтоном.

Другий саміт відбувся в лютому 2019 року у столиці В'єтнаму Ханої. За підсумками саміту в Ханої між Трампом і Кім Чен Ином планувалося підписання декларації, однак саміт завершився достроково і домовленостей з денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.