Ілюстрація REUTERS

У місті Кісмайо на півдні Сомалі сьогодні вночі терористи атакували готель, щонайменше 26 осіб загинули, ще близько 60 отримали поранення.

Читайте такожСША мають намір скоротити свою військову присутність в Сомалі

Як повідомляє Reuters, терорист-смертник на автомобілі, начиненому вибухівкою, в'їхав у популярний місцевий готель "Медіна", після чого до будівлі увірвалися озброєні бойовики та почали стрілянину.

Зазначається, що в цей час у готелі відбувалась зустріч місцевих політиків, які обговорювали місцеві вибори, що мають пройти у серпні. 

В результаті нападу, за словами президента автономного регіону Джубаленд Ахмеда Мохамеда, загинули щонайменше 26 осіб, серед яких громадяни Кенії, Танзанії, США, Британії, ще 56 осіб отримали поранення. Серед загиблих також один з кандидатів у президенти регіону, а також декілька журналістів.

Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Аль-Шабаб", яке бореться проти центральної влади Сомалі

За даними місцевих силовиків, нападників було четверо: один був за кермом авто з вибухівкою - він загинув, двох нападників правоохоронці вбили, ще одного затримали живим.