Розкопані могили були порожні / скріншот

У Ватикані розкопали могили принцес через зниклу 36 років тому дівчину Емануелу Орланді.

Про це йдеться у сюжеті ДжеДАІ.

П’ятнадцятирічна Емануела Орланді вийшла з уроку гри на флейті у Римі та додому так і не повернулася. З того часу її родина хапається за будь-які факти, які можуть допомогти розслідувати справу.

Читайте такожУ посольстві Ватикану в Римі знайшли людські останки

Зникнення Емануели це одна з головних італійських таємниць вже три десятиріччя. Новий сплеск цікавості до загадки стався навесні цього року. Саме тоді родичі отримали анонімний лист, в якому була фотографія із кам’яним янголом на Тевтонському цвинтарі у Ватикані. Після цього Ватикан дав дозвіл на перевірку поховань, але розкопки ні до чого не привели.

«Могили порожні. Вибачте, але там пусто. Ніхто не похований. Жодних кісток. Суцільна пустка», -розповіла адвокат родини Орланді Лаура Сгро.

Тобто у склепах не виявили навіть решток двох принцес, похованих там у 19 столітті.

Рідні припускають, що Емануелу викрали і тримають в якомусь монастирі, бо вона знає таємниці церковників. Поліція переконана, що дівчину убили ще тоді, 36 років тому.

Нагадаємо, Орланді була дочкою члена поліції Ватикану, і останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть були різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Протягом багатьох років справа Орланді була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби вбити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

У жовтні минулого року про цю справу знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану.

Аналіз останків  пізніше показав, що вони датовані раніше 1964 року і належали чоловікові.

Однак у листопаді поліція провела новий огляд в будівлі посольства Святого Престолу в Римі та виявила нові елементи людських останків.