Володимир Путін / REUTERS

Покоління молодих росіян, яке не дивиться телевізор, аж ніяк не закохане у президента Володимира Путіна, і, коли воно стане ядром активного електорату, нинішній господар Кремля вже не зможе перемагати на виборах.

Читайте такожУ Москві понад 20 тисяч людей вийшли на мітинг за допуск опозиційних кандидатів до виборів (фото)

Про це заявив відомий журналіст і телеведучий Євген Кисельов, передає «Главред».

Відео дня

"Інша справа, що якщо Путін зрозуміє, що він більше не в змозі утримуватися при владі навіть з допомогою імітації демократичних виборів, то він просто викине її на смітник. Вся ця мішура – збір підписів на підтримку кандидатів, виборчі комісії, муніципальні фільтри, суперечки навколо того, які партії мають право висувати кандидата в президенти – чи тільки представлені у Державній Думі. Я думаю, більшість росіян узагалі не хочуть мати ані царя, ані жорстокого правителя, ані Путіна, ані Єдиної Росії. На мій погляд, в найближчі роки на нас чекає обвальна криза довіри до влади", - підкреслив він.

Журналіст звернув увагу на те, що на місцевих виборах, які повинні відбутися у вересні в Москві, Петербурзі та низці інших регіонів Росії, представники правлячої партії йдуть на вибори як незалежні самовисуванці, а не як кандидати від Єдиної Росії.

"Влада боїться, що приналежність кандидатів до правлячої партії може призвести до їхньої поразки. Виборці розуміли, що на вибори йдуть підставні особи від ЛДПР і КПРФ і все одно голосували за цих псевдопозиціонерів, просто щоб провалити кандидата від правлячої Єдиної Росії", - вважає він.

Він додав, що в результаті Путін залишиться при владі методом східного диктатора, тобто буде проголошений довічним президентом, і це буде записано у Конституції.

"Інше питання - чи прийме це суспільство, чи приймуть це еліти, чи приймуть це різні групи інтересів? Скоро дізнаємося", - резюмував Кисельов.