З'явився новий прогноз щодо Кримського мосту / фото most.life

Журналіст, телеведучий і політичний аналітик Євген Кисельов вважає, що Кримський міст, побудований Росією через Керченську протоку в анексований Крим, може вистояти.

Україні потрібно буде думати, що робити з Керченським мостом після повернення під контроль Криму, розповів експерт на чаті у "Главреді".

За його словами, питання про те, як повернути Крим — серйозне, і воно набагато складніше й істотне, ніж питання про реінтеграцію захопленої частини Донбасу.

Відео дня

Читайте такожОкупанти закінчили прокладати рейки на Кримському мосту (фоторепортаж)

"...вважаю, що свого часу, коли тільки починалося це будівництво, і коли його критики в Україні передбачали, що цей міст... впаде, вони часом ґрунтувалися на колишніх, можливо, застарілих уявленнях про те, як можна зводити подібного роду споруди в проблемних, з геодезичної та геологічної точки зору, регіонах планети", — зазначив ведучий.

Аналітик вважає, що "прогрес науки й техніки дозволяє такий міст побудувати з тим, щоб він не розділив долю того моста, який намагалися створити німці в часи, коли Таманський півострів і Крим були окуповані Вермахтом".

"...Тоді дійсно була спроба побудувати міст, який був знесений першим же льодоходом вже після війни...", — додав він.

Як повідомляло Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, незаконно збудований Росією Кримський міст просідає. Про це свідчать результати космічної зйомки. Зокрема, зафіксовано кілька критичних ділянок мосту, де відбуваються процеси зсуву.