REUTERS

Слідство у справі про катастрофу в травні 2019 року в московському аеропорту "Шереметьєво" літака Sukhoi Superjet 100 вважає основною причиною трагедії помилку пілотів.

Про це ТАСС повідомило джерело в слідчих органах, підкресливши, що розслідування може тривати ще близько півтора року.

Читайте такожУ Росії літак з 30 дітьми на борту екстрено сів через розгерметизацію

Відео дня

"Слідство у справі про авіаційну подію з літаком Sukhoi Superjet в Шереметьєво триватиме ще рік-півтора. Це пов'язано з необхідністю проведення великого комплексу льотних і авіаційно-технічних експертиз. Проте вже зараз з впевненістю можна зробити висновок, що льотний інцидент стався з вини пілотів", - повідомив співрозмовник агентства.

Зазначається, що, згідно з опублікованим 14 червня попереднім звітом Міждержавного авіаційного комітету, в лайнер через кілька хвилин після зльоту потрапила блискавка, що спричинило втрату автоматичного керування літаком і проблеми зі зв'язком.

Екіпаж не вважав цю ситуацію нештатною і прийняв рішення повернутися в Шереметьєво, незважаючи на спрацювання сигналізації про необхідність піти на друге коло. При посадці літак кілька разів ударився об злітно-посадкову смугу, після чого зламалися стійки шасі і сталася пожежа.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня лайнер "Аерофлоту" Sukhoi Superjet 100, що летів з Москви в Мурманськ, здійснив аварійну посадку в московському аеропорту "Шереметьєво". Основна версія займання літака - потрапляння блискавки. Всього на борту літака було 78 осіб - 73 пасажири і п'ять членів екіпажу. В результаті катастрофи загинула 41 людина.