REUTERS

Вартість звичайної туристичної візи зросте незначно, повідомило міністерство внутрішніх справ країни, пише РИА Новости.

Візові збори

Туристична віза на термін до 6 місяців подорожчає на 2 фунти стерлінгів - до 85 фунтів стерлінгів, вартість дворічної туристичної візи зросте на 24 фунти - до 324 фунтів.

Відео дня

Академічна віза подорожчає вдвічі: віза терміном від шести місяців до року буде тепер коштувати 162 фунта стерлінгів замість колишніх 83 фунтів.

Короткострокові навчальні візи перестануть бути безкоштовними, тепер їх отримання обійдеться в 85 фунтів стерлінгів.

Візи представників іноземного бізнесу та журналістів подорожчають незначно: з 514 до 535 фунтів стерлінгів.

Читайте такожКемерон обіцяє втричі знизити міграцію і збільшити витрати на оборону

"Медичний" збір

Найнеприємніший сюрприз чекає на власників довгострокових навчальних, робочих та сімейних віз на термін більше шести місяців. Їм відтепер доведеться платити обов'язковий збір за користування послугами Національної системи охорони здоров'я, і розмір цього збору буде чималим: 150 фунтів стерлінгів на рік для студентів та 200 - для всіх інших (за винятком власників туристичних віз і декількох категорій мігрантів).

Купівля медичної страховки не позбавляє від необхідності платити "медичний" збір. Туристам, навпаки, рекомендується мати при собі страховку, оскільки в іншому разі вони будуть платити за медпослуги у Великобританії 150% їх вартості.

Платити збір потрібно при подачі документів на візу. У тому випадку, якщо у видачі візи буде відмовлено, "медичний" збір буде автоматично повернуто. Якщо віза була отримана, але її власник з тої чи іншої причини вирішив не їхати до Великобританії, збір повертатися не буде.

Нові правила поширюються також на тих, хто продовжує візи до Великобританії.