Сезар Сайок / REUTERS

Федеральний суд Нью-Йорку засудив до 20 років ув'язнення жителя Флориди Сезара Сайока, який відправляв бомби представникам Демократичної партії і критикам президента США Дональда Трампа.

Під час оголошення вироку Сайок розплакався. Він був заарештований у жовтні 2018 року, а в березні визнав провину, передає Бі-Бі-Сі.

Сайок визнав, що в жовтні 2018 року він відправив посилки, начинені вибухівкою, ряду відомих критиків Трампа: колишньому віце-президенту США Джо Байдену, колишньому держсекретареві Хілларі Клінтон, сенаторам Кору Букеру і Камалі Харріс, колишньому директору ЦРУ Джон Бреннану, фінансисту та меценату Джорджу Соросу і навіть акторові Роберту Де Ніро.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Підозрюваний у розсилці бомб у США виявився прихильником Кремля

Жодна із зроблених ним бомб не вибухнула. На деяких з них були відбитки пальців і сліди ДНК Сайока.

Звинувачення вимагало довічного ув'язнення для 57-річного підсудного.

Сайок народився в Нью-Йорку в родині філіппінця та італійки з Брукліна. Він працював стриптизером, водієм і викидайлом в стриптиз-клубі, а також захоплювався спортом.

Сайок був затятим прихильником президента Трампа і відвідував його передвиборчі мітинги.

Останні роки до арешту чоловік жив у мінівені з трампістськими наклейками на бортах.

Нагадаємо, американські правоохоронці торік вилучили 13 підозрілих посилок, відправлених низці політиків і громадських діячів США. Невдовзі після відправки 12-ої посилки поліції США вдалося затримати підозрюваного.