Борис Джонсон / REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір збільшити фінансування британських в'язниць і створити в них ще 10 тисяч місць для ув'язнених.

Читайте такожБританія спростить імміграційні правила для науковців - Джонсон

Як повідомляє DW, про це Джонсон пише у своїй колонці для британського видання The Mail. Прем'єр також хоче посилити покарання для злочинців, які вчинили тяжкі діяння на сексуальному ґрунті або із застосуванням насильства.

Відео дня

За словами Джонсона, Мінфін готовий виділити до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів (2,66 млрд євро) на створення додаткових місць у британських пенітенціарних установах.

Прем'єр закликав поліцію до більш жорсткої боротьби з криміналом, розширивши її повноваження. Зокрема, ще 8 тисяч співробітників правоохоронних органів будуть наділені повноваженнями затримувати та обшукувати підозрюваних.

"Сьогодні я заявляю, що у всіх 43-х поліцейських відомствах в Англії та Уельсі ми ясно даємо зрозуміти: поліція може і має застосовувати силу, проводячи перевірки підозрілих осіб", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Великобританія готова на Brexit без угоди з ЄС.

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб заявив, що Сполучене Королівство покине Європейський Союз наприкінці жовтня за будь-яких обставин, навіть якщо не вдасться досягти нової угоди з ЄС про вихід.