США зроблять подарунок Росії, якщо позбавлять Україну допомоги / Фото УНІАН

Якщо адміністрація Дональда Трампа заблокує 250 мільйонів доларів, виділених на допомогу армії України, це стане великим подарунком для Росії. В цьому впевнений колишній голова Розвідувального управління Міністерства оборони США Джеймс Клаппер.

«Але я повинен зауважити, що ця чи будь-яка інша адміністрація може цілком виправдано переглядати допомогу, яку вона надає іноземним урядам. Ситуація особливо чутлива у випадку України з очевидних причин. Власне, це гостро для цієї адміністрації у світлі шанобливого ставлення президента до Росії й Володимира Путіна», - сказав він в ефірі CNN.

Він також вказав на проблему можливого продажу української компанії «Мотор Січ»  Китаю, який прагне отримати доступ до українських розробок військових авіаційних двигунів. За словами Клаппера, вірогідно, це спрацювало «як фактор» у Вашингтоні.

Відео дня

Читайте такожPolitico: Трамп затягує виділення Україні військової допомоги (відео)

«Але я скажу, що у США є велике моральне й етичне зобов’язання допомогти українцям захистити себе від російського вторгнення на Схід України, а також на тлі захоплення Криму. І насправді важко не поставити це поряд з поштовхом президента Трампа, націленим повернути Росію в G7. Я сподіваюся, що все вирішиться на користь України. Тому що ці поставки тривають ще з часів минулої адміністрації, яка працювала у 2014 році. І якщо їх відрізати зараз, це буде дуже серйозна річ», - сказав колишній голова американської військової розвідки.