Протести в Лондоні / REUTERS

Тисячі демонстрантів у суботу, 31 серпня, вийшли на вулиці міст Великобританії і виступили проти суперечливого рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про тимчасове призупинення роботи парламенту за тижні до Brexit. Про це повідомляє DW.

Люди вийшли на демонстрації у Лондоні, зокрема близько двох тисяч людей зібралися перед будинком прем'єра на Даунінг-стріт та скандували "Джонсон брехун, як тобі не соромно!". Аналогічні демонстрації також пройшли у Манчестері, Йорку, Ньюкаслі, у столиці Шотландії Единбурзі та Белфасті в Північній Ірландії, всього близько у 30 містах. Учасники демонстрацій скандували "зупинити переворот" та "ганьба Борису Джонсону".

Читайте такожКоролева Великої Британії схвалила припинення роботи парламенту

Відео дня

Деякі протестувальники вийшли на демонстрації з табличками, на яких було написано "Захищати демократію: протистояти закриттю парламенту", "Прокидайся Великобританіє!" та "Ласкаво просимо до Німеччини 1933 року".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон запропонував тимчасово призупинити роботу парламенту країни. Планується, що парламент призупинить діяльність після дебатів 9 вересня і відновить її не раніше 14 жовтня.