Забайкалье / foto.chita.ru

Виконуючий обов'язки керівника лісової служби Забайкальського краю і чиновники крайового уряду, відповідальні за гасіння лісових пожеж, стали фігурантами кримінальної справи про недбалість, повідомляє Дождь з посиланням на регіональну прокуратуру.

В ході перевірки додержання законодавства про охорону і захист лісів населених пунктів від пожеж прокуратура врахувала понад 250 згорілих житлових будинків і дачних будівель. У повідомленні йдеться про «тривале невиконання органами державної влади краю обов'язки щодо належного виконання повноважень у сфері лісових відносин, формування необхідного запасу сил та засобів для гасіння пожеж, а також захисту населених пунктів від пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій».

Читайте такожЧерез масштабні пожежі у Забайкаллі постраждали понад 21 тисячу осіб

Відео дня

Матеріали перевірки були направлені в регіональне управління СК, яке порушило кримінальну справу за частиною 1 статті 293 КК (недбалість).

Поширення лісових пожеж у Забайкальському краї почалося ще в березні, однак до середини квітня шквалистий вітер дозволив вогню перекинутися на житлові будинки та дачні кооперативи відразу в кількох районах регіону. За останніми даними крайової адміністрації, всього постраждали понад 21 тисячу людей, були знищені майже 500 житлових будинків і дачних споруд. На всій території краю діє режим надзвичайної ситуації.