Александр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна шляхом діалогу намагається нормалізувати відносини з США.

Про це він сказав на зустрічі з українськими ЗМІ у Мінську, повідомляє "112 Україна".

Читайте такожОб'єднання економік Росії та Білорусі: стали відомі подробиці плану

Відео дня

"Ми хочемо нормалізувати відносини з США, але ми не повзаємо на колінах, не рвемося когось обійняти, поцілувати в будь-яке місце, частину тіла, просто гідно ведемо цей діалог. Він ґрунтується саме на цьому. Не проти України, не проти Росії, не проти Європи. Саме на цьому", - наголосив Лукашенко.

Білоруський президент підкреслив, що його країна не збирається "дружити проти Росії". "Ми не збираємося дружити проти Росії. Тим більше, коли нам було важко, будемо відверті, окрім Росії і Китаю, у нас тільки зав'язувалася співпраця, нас, за великим рахунком, ніхто і не підтримував", - констатував Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, раніше заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл на зустрічі з Лукашенком заявив, що США та Білорусь після 11-річної перерви відновлять дипломатичні представництва на рівні послів.

З 2008 року посольства обох країн функціонували на рівні тимчасових повірених. Статус дипломатичних місій був знижений після запровадження США в 2007-2008 роках санкцій проти Білорусі через політичні репресії.