Дональд Трамп / REUTERS

Палата представників Конгресу США зробила другу спробу домогтися скасування указу президента Дональда Трампа про запровадження режиму надзвичайної ситуації на південному кордоні, що дозволяє президенту отримувати кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою за рахунок анулювання різних проектів Пентагону.

Як повідомляє DW, на підтримку відповідної резолюції в п'ятницю, 27 вересня, висловилися 236 конгресменів, 174 проголосували проти.

Резолюцію за скасування указу Трампа, крім демократів, підтримали 11 республіканців і один незалежний конгресмен. Минулого тижня аналогічну резолюцію вже прийняв Сенат 54 голосами проти 41. У Сенаті демократів, які домагаються скасування спірного законодавства, також підтримали 11 республіканців.

Відео дня

Читайте такожТрамп назвав журналістів тваринами та покидьками — Bloomberg

Тепер прийнятий Трампом указ про запровадження режиму НС буде повернуто президенту, однак очікується, що той знову накладе вето на резолюцію конгресменів, як і в березні.

Нинішнє голосування в Палаті представників відрізнялося від березневого, оскільки воно відбулося після оприлюднення Білим домом списку зі 127 будівельних проектів Пентагону на суму в 3,6 млрд доларів, які будуть скасовані з метою вивільнення коштів для будівництва прикордонної стіни. Очікується, що конгресменам і сенаторам так само, як і в березні, не вдасться зібрати по дві третини голосів в обох палатах Конгресу, щоб подолати вето Трампа.

Трамп зробив будівництво стіни на кордоні з Мексикою з метою припинення нелегальної міграції однією з головних тем передвиборної кампанії 2016 року. Обіцянка добудувати цю стіну є також однією з тем його нинішньої кампанії за переобрання на пост глави держави.