REUTERS

Тисячі співробітників французької поліції вийшли ввечері в середу, 2 жовтня, на вулиці Парижа, протестуючи проти низьких зарплат, переробок і збільшення кількості суїцидів в їх рядах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожПаризька поліція жаліється, що чайки атакують їх дрони і зривають операції

Відео дня

Підтримати акцію "Марш люті" з вимогою поліпшення умов праці на сході столиці Франції закликали відразу декілька профспілок. За даними організаторів, в акції протесту взяли участь близько 27 тисяч поліцейських. Це перша масова протестна мобілізація поліцейських у Франції з 2001 року.

Французька поліція перебуває під тиском з початку протестів "жовтих жилетів" в листопаді 2018 року. Майже з самого початку ці протестні акції супроводжувалися зіткненнями з поліцією, актами насильства і вандалізму. За даними радіостанції Franceinfo, з початку цього року було зафіксовано 50 випадків суїциду службовців поліції.

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер заявив про те, що розуміє занепокоєння поліцейських. Він пообіцяв збільшення бюджету правоохоронних органів на п'ять відсотків у майбутньому році і збільшення штату поліції на 1400 робочих місць.

Як повідомляв УНІАН, хвиля протестів у Франції почалася 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на паливо. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торгові центри.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд повністю відмовився від наміру підвищити акцизи на паливо. Однак, незважаючи на поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати акції, висуваючи соціальні і політичні вимоги.

В акції брали участь від 100 тис. до декількох десятків осіб.