Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп розпорядився про значне скорочення штату Ради національної безпеки (РНБ), який консультує главу держави з найбільш важливих питань внутрішньої і зовнішньої політики.

Про це в суботу, 5 жовтня, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на п'ять поінформованих джерел, передає dw.com.

Рішення про скорочення персоналу РНБ прийнято після витоку про скандальну розмову Трампа із президентом України Володимиром Зеленським, що стало підставою для початку процедури імпічменту американського президента. За даними газети The New York Times, співробітник ЦРУ, який написав донос на Трампа, свого часу був приряджений до СНБ.

Відео дня

Читайте такожКонгрес США вимагає від Білого дому всі документи, пов'язані з розмовою Трампа і Зеленського

Напередодні ввечері Трамп знову заявив, що цей чоловік потрапив в СНБ при екс-президенті Бараку Обамі. Агентство Bloomberg поки не змогло перевірити цю інформацію.

Співрозмовники Bloomberg, просили не називати їхніх імен, оскільки плани Трампа офіційно ще не оголошені, сказали, що рішення про скорочення штату РНБ викликано прагненням Білого дому зробити цей консультативний орган більш компактним і ефективним при новому керівникові Роберті О'Браєні.

При президенті Обамі чисельність штату РНБ розрослася до 310 осіб. Більшість з них - співробітники спецслужб, Міноборони і Держдепу США. Прохання про скорочення персоналу була передана керівництву РНБ О'Браєном і главою апарату Білого дому Міком Малвейні на цьому тижні, уточнює Bloomberg.