REUTERS

Скандал з поїздкою путінських мотоциклістів із клубу "Нічні вовки" до Берліну набирає обертів. Польський політик Януш Палікот - закликає прем'єр-міністра Єву Копач і чільника МЗС Ґжеґожа Схетину піти у відставку.

Як пише польська преса, російські байкери безперешкодно в'їхали до Польщі й напередодні - взяли участь у вшануванні загиблих радянських солдатів на кладовищі у Бранево, повідомляє 5 канал.

Потрапили вони туди з Калінінградської області. І це - попри те, що два дні тому сам міністр закордонних справ Польщі заборонив їм в'їзд до країни через відсутність точної інформації про мету подорожі. Загалом у Бранево зібралися 4 сотні росіян, з них 206 - байкерів.

Відео дня

Читайте також"Окупанти - геть": Білоруські активісти вирішили зустріти путінських "Нічних вовків" з українським прапором (фото)

Серед учасників заходу помітили губернатора Калінінградської області, а також посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва, генерального консула в Гданську Олександра Карачевцева.

Байкерський клуб, відомий палкою прихильністю до російського президента, планує доїхати до Берліна. Щоб там відсвяткувати 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною. Нагадаємо, раніше офіс Ангели Меркель закликав МЗС ФРН скасувати візи для "Нічних вовків".