46-річний Кукушкін був арештований в Сан-Франциско / фото: CBS SF

У США за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчої кампанії президента США Дональда Трампа заарештували бізнесмена українського походження, громадянина США Андрія Кукушкіна.

Про це повідомляє CBS SF.

Читайте такожРозслідування щодо Джуліані: Трамп став на захист свого адвоката

Відео дня

46-річний Кукушкін був арештований в Сан-Франциско вранці в четвер, 10 жовтня. Він є одним з чотирьох фігурантів обвинувального висновку, оприлюдненого прокурором США Джеффрі Берманом. Решта троє підозрюваних - бізнесмени Ігор Фурман і Лев Парнас, яких заарештували в аеропорту Даллеса, а також Девід Коррейя.

За словами помічника керівника нью-йоркського відділення ФБР Вільяма Суїні, спочатку Кукушкін постав перед мировим суддею в Сан-Франциско. Згідно з судовими протоколами, його взяли під варту до слухання в п'ятницю.

Очікується, що Кукушкіна переведуть в Нью-Йорк, де йому будуть пред'явлені звинувачення.

Нагадаємо, бізнесменів заарештували в аеропорту Даллеса за межами Вашингтона. Вони пов'язані з особистим адвокатом президента США Руді Джуліані.

Американські ЗМІ пишуть, що чоловіки пов'язані зі спробами оточення чинного президента США «накопати бруду» на потенційного кандидата від Демократичної партії на виборах 2020 року Джо Байдена. Очікується, що бізнесмени постануть перед судом у Вірджинії найближчим часом.