Рік Перрі / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у четвер, 17 жовтня, підтвердив, що міністр енергетики Рік Перрі наприкінці року піде у відставку.

Про це повідомляє американський телеканал CNBC.

Перрі, який раніше обіймав посаду губернатору штату Техас, в основному не потрапляв на перші шпальти заголовків у ЗМІ з моменту свого приєднання до адміністрації Трампа у 2017 році, але в останні тижні його пов’язують з ініційованою представниками Демократичної партії процедурою імпічменту Трампа через дії президента США стосовно України.

Відео дня

Трамп критикував деяких людей, які були викриті під час ініційованого розслідування в рамках процедури імпічменту, але президент США висловлював лише компліменти Перрі і називав його "своїм другом".

"Він зробив феноменальну роботу. І Рік Перрі не міг впоратися краще, він збирається піти наприкінці року і, напевно, повернеться сюди (штат Техас - УНІАН). Щоби він не робив, це матиме успіх, але він провів три роки з нами, і я хочу подякувати тобі, Рік", - наголосив Трамп.

За даними ЗМІ, Трамп повідомив Палаті представників США, що Перрі закликав його провести у липні телефонний дзвінок з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте такожWashington Post: Політикою США щодо України керували «три аміго»

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «за командою» інших країн.

У жовтні три комітети Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Трампа.